diumenge, 30 de desembre del 2012

QUAN LA POLÍTICA ESDEBÉ BRUTÍCIA




Un gran marxista com va ser Grauxo Marx va dir la següent frase La política és l’art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar els remeis equivocats doncs aquest la manera de resumir l’actuació del nostre alcalde de Sant Cebrià el senyor Pere Vega.

No cal recordar la situació en que estem sotmesos els Països Catalans amb  3 milions de persones a la pobresa, 1,7 de milions de persones a l’atur, 150.000 desnonades en els darrers 5 anys,  190.000 persones passant gana a Catalunya segons la Creu Roja i 11.000 persones pobres preses els corruptes estan pel carrer.

Una situació gravíssima on s’està demanant un sacrifici a les classes populars mentre rescatem els bancs i els polítics professionals continuen amb uns privilegis pràcticament intactes.

Contra tot això hi ha la bona gent que pensem que des de la política de base, la quotidianitat  i la cooperació entre les persones de bona fe podem canviar la nostra realitat personal i col·lectiva.

Intentem fer entendre que  la política en si no és ni bona ni dolenta sinó l’ús que se’n fa. Un us que si es fa amb valentia i amb una ciutadania al costat pot donar els seus fruits, un clar exemple seria Islàndia o Bolívia.

Per l’altre cantó tenim la mala política que s’atreveix amb els dèbils i indulta als defraudadors.

Una d’aquesta accions de la mala política ha  estat la supressió de l’anomenada paga extraordinària de Nadal per a tot el sector públic. Cal dir que aquesta és una de tantes mesures que castiga tot el sector públic amb conseqüències en tota la societat.

També aquest sistema polític sembla que busca l’autodestrucció quan en la mateixa llei que prohibia el pagament d’aquesta paga eximia a polítics de tal sacrifici perpetuant un estatus de casta política. Una mesura més per perpetuar l’anomenada partitocràcia instal·lada en un privilegis intocables.

Malgrat això gran part d’alcaldes del nostre país no han volgut seguir aquest exemple i unes vegades forçats i altres de forma voluntària han renunciat a aquest cobrament equiparant-se al sacrifici forçat de la resta de treballadores públiques.

En el cas de Sant Cebrià ha estat en principi el primer cas.  El passat 29 de novembre el ple municipal va aprovar una moció de la CUP per la qual  l’alcalde no cobraria la paga extra i que la partida es destinaria a serveis socials de l’ajuntament per tal donar exemple en un context de desafecció cap a la classe política .

Doncs fa pocs dies  hem tingut la confirmació per boca del mateix alcalde que allò que es va decidir en Ple Municipal quedava en paper mullat.

El nostre alcalde ha decidit tirar pel dret i cobra-se la paga argumentant que la moció no estava ben plantejada i adduint un cert defecte de forma  per no tenir que complir l’acord municipal.

Sense entrar en un debat legalista, el fet és que la majoria de regidores i regidors van prendre una decisió i un vot i li agradi o no  tenia que complir si més no per legitimitat democràtica.

A partir d’aquí se’ns obren diferents interrogants...de què serveix un sistema democràtic quan es vulnera un acord d’un ple municipal?

Perquè la població ha d’assumir depèn de quines decisions quan els responsables polítics no accepten el joc democràtic?

Aquest  menyspreu el sistema democràtic crea un precedent inquietant a l’hora de desobeir la voluntat popular.

Davant d'això de corruptes, d’aprofitats i de personatges que només es miren el seu melic la nostra resposta no pot ser altre que el menyspreu, la denúncia, la desobediència  i la  mobilització davant d’una classe política insensible al patiment i ancorada en uns privilegis impossibles d’entendre per una societat que està en caiguda lliure.

Visca la terra! Mori el mal govern!