dijous, 16 de maig del 2019

LA POLÍTICA MUNICIPAL A SANT CEBRIÀ "IS DIFFERENT"




La política municipal  a Sant Cebrià 
is different 

La política de Sant Cebrià podríem definir-la com a rara avis en els darrers anys.

Tot va començar quan fa 4 anys va aparèixer una candidatura que es reivindicaven com a "no polítics" i que van recollir la indignació per una nefasta gestió del quatripartit municipal compost pel PSC, TXSC, ERC i ICV i que especialment va afectar a la gent que viu a les urbanitzacions. Una Candidatura que va aconseguir un molt bon resultat. Candidatura que a mig mandat va implosionar pels aires cosa que ha donat que dels antics representats daquest projecte en aquesta ocasió es presentin en tres candidatures diferents, Suma, JxCAT i AVSC


Pel que fa a les eleccions del 26 de maig aquesta vegada l'alcaldia se la disputen 7 candidatures, tres de les quals en forma d
agrupacions electorals o dit d'una altre manera sense cap vinculació coneguda fora del municipi. Dit això la CUP encara que és  un projecte polític de caire nacional va néixer des del municipalisme i per tant des del seu principi amb un clara vocació municipalista. 

Pel que fa a les agrupacions tenim de tot des de les que clarament tenen com objectiu continuar defensant les elits locals, després tenim les que volen mantenir el seu estatus personal  amb gent dins de les seves files  de l'àmbit ideològic de Ciudadanos i finalment un projecte que ha fracassat com a projecte col·lectiu, proposta electoral que dins de la seva llista porten des de antics militants de l'antic partit de Duran i Lleida, antics candidats de Ciudadanos, militants de Podemos i empresaris un poti-poti que costa creure que pugui mantenir-se cohesionat en el temps tenint en compte les grans diferències ideològiques. 

Per l'altre cantó tenim la quota del 155 en el cas representada a Sant Cebrià pel PSC,  després tenim la nova marca convergent que després de passar pel PDeCAT ara es presenta com a  JuntsxCat amb l'aportació de persones de la antiga AVSC  i ERC que després d'haver governat amb tothom convergents, socialistes, TotsxStCebrià etc ara volen donar la imatge del canvi com si mai hagessin tingut responsabilitats de govern entre altres un contracte de 25 anys amb Sorea.

Per acabar tenim la CUP que mai ha tingut responsabilitats de govern. Que durant dos mandats ha estat de facto l'única oposició portant a terme una tasca de fiscalització del govern i aportant un munt d'iniciatives moltes en forma de mocions. Mocions que en la gran majoria el govern elegit el 2015 no ha materialitzat.

Una candidatura amb noves incorporacions que vol i pot demostrar que hi ha una  manera de diferent de fer política a la que han fet la resta de candidatures,  que aportarà un plus en participació ciutadana, transparència en la gestió, respectuosa amb el territori, feminista i amb polítiques d'esquerres que posin per davant linterès general amb de les elits i els interessos particulars.

Esperem que aquesta vegada la gent de Sant Cebrià faci un bon anàlisi de tot el succeït durant aquests anys i aposti per autodonar-se una oportunitat.