dimarts, 21 de maig del 2019

HI HA GENT QUE NO TÉ NI IDEA QUE ÉS LA CUP

HI HA GENT QUE NO TÉ NI IDEA QUE ÉS LA CUP


A l’ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta es presenten 7 candidatures, tres de les quals en forma d’agrupació electorals.

Per un cantó tenim candidatures sota el paraigües legal d’agrupacions electorals. Candidatures que  a ningú se li escapa que  amaguen unes ideologies o millor dit uns interessos disfressats de transversalitat i altres que son un poti-poti de gent provinent de Ciudadanos, del partit de Duran i Lleida o Podemos tot barrejat amb empresaris, per cert candidatures que fa quatre dies externalitzaven serveis municipals i que ara diuen volen recuperar. Unes candidatures que posen èmfasi que això de governar un ajuntament és simplement un problema de gestió i que en la “gestió” d’un ajuntament no hi han ideologies quan tots sabem que no és cert.  Unes candidatures amb el  discurs que no  obeeixen a cap jerarquia de partit.

No entraré a valorar si la exConvergència ara reconvertida en JxCat o ERC,  PSC son partits jerarquitzats, puc tenir la meva opinió però en aquest article no hi entraré a fons a valorar-ho o si a les agrupacions  hi han tics de mesianisme,  em centraré en la CUP.

La CUP va néixer en el municipalisme i malgrat que anys més tard va fer el salt al Parlament de la Ciutadella en essència és i continua sent una candidatura basada en els pobles i ciutats. Unes candidatures d’Unitat Popular on el seu funcionament molt lluny de sistemes jerarquitzats i sotmesos a directius del president de torn o d'una elit continua treballant de forma horitzontal des de l’assemblearisme de base recollint  l’essència de la tradició llibertària i fugint de lideratge  messiànic.

Som pensadores i pensadors  lliures, crítics i malgrat estem en una organització de caràcter nacional i evidentment amb una ideologia basada en els valors de l’esquerra anticapitalista, el feminisme, el respecte al territori i convençuts defensors d’una república catalana com a eina de transformació social no tenim res a veure en el model clàssic de partit.

En definitiva quan hi ha gent que ens posa en el mateix paquet que els partits tradicionals o és senzillament mala fe o un profund desconeixement.


Salut!