dimarts, 4 de gener del 2011

És l'hora de donar la volta a aquest poble


Queden 5 mesos per donar un gir a aquest poble.

Des de fa aproximadament un any i mig la CUP es va constituir a Sant Cebrià amb la idea de establir un contrapoder popular als esquemes tradicionals de partits.

Ara per ara hem fet un treball de formigues però constant encara que la manca d'informació que aquest ajuntament no ens ha facilitat gens les coses.

La CUP ens movem ens tres eixos per igual: Sobirania nacional  (independència dels Països Catalans), Esquerra transformadora ( una esquerra que aposta per canvis socials  de fons), i respecte al territori ( posar per davant la preservació de la terra per davant d'altres interessos especulatius).

Per nosaltres són els tres eixos en que ens movem no posant cap per davant de l'altre.

Pel que fa concretament a Sant Cebrià creiem que cal una regeneració política i social

En el sentit que creiem que és possible una altra manera de fer política. Oberta a la ciutadania fugint dels esquemes tradicionals dels partits que ens governen o ens han governat.

Lluitar per una transformació real del poble basada amb els valors de l'esquerra i conseqüents des d'un punt de vista nacional.

Fugir de l’esquema enganyós de fer polítiques per tothom. Això és una argumentació que sempre ha estat allò políticament correcte  però que en realitat no pot ser mai així. La  política es fa amb uns valors i aquests valors poden plasmar-se amb fets concrets mai neutres ni mancades d’ideologia.

Cal fugir de la política de baix nivell on polítics mediocres  puguin vendre la seva ideologia per una petita quota de poder mirant cap a un altre cantó a la part de poder que no li ha correspon.

Fugir del Sant Cebrià dormitori i treballar per un Sant Cebrià actiu on la gent es pugui trobar en  el seu ateneu o centre social  i que d'allà neixin propostes per dinamitzar el poble.

També creiem que cal fugir d'una tradició massa arrelada a Sant Cebrià: el clientelisme. Gran part de la política d’aquest poble ha anat encaminada a aconseguir als redits electorals a base d’omplir les panxes d’aquells incondicionals. Una política  populista de baix nivell però que malauradament ha tingut els seus resultats electorals.

En definitiva d'aquí 5 mesos tenim l'oportunitat de donar la volta al poble, aplicar-li un bon tractament quirúrgic  obviant operacions de maquillatge que no fan altre cosa que perpetuar un sistema que no ens porta enlloc.

Potser la CUP no aconseguirem el poder però el que estem segur és que no el volem si això significa trair el nostre ideari.

Totes aquestes opinions les trasllado a nivell personal però estic segur que les meves opinions coincideixen plenament al que puguin pensar les companyes i companys de la CUP.

Salut, lluita i alegria cada dia.