diumenge, 3 de gener del 2016

Com va dir en Fidel "La historia m'absoldrà". En el cas de la CUP no n'estic segur del tot.




La historia m'absoldrà". Aquesta és la frase final de l’al·legat que el comandant Fidel Castro va fer 16 d’octubre de 1953 en el seu judici per l'assalt frustrat dels quartels de Montada. 

Avui la CUP ha decidit no investir el candidat Mas cosa que amb quasi tota seguretat ens abocarà a unes noves eleccions "autonòmiques" i de facto aturar el procés cap a la república catalana.

Això ha estat així com a conseqüència  d'allò que es van està dient els seus portaveus en campanya electoral. Un relat que en cap cas va ser portat a debat a les bases i, per tant, un programa electoral que no reflectia cap posicionament al respecte.

Dir que el dogma del no Mas no va ser per iniciativa i en primera instància dels portaveus de la CUP sinó va ser la resposta de les diferents interpel·lacions d’altres actors polítics especialment  Catalunya Si Que Es Pot com a resposta al nostra posicionament davant un hipotètica investidura del senyor Mas Evidentment això no es feia grauïtament sinó amb l'objectiu d’intentar  desgastar políticament la CUP, o si més no, posar en dubte l’electorat.

Una qüestió que no vàrem saber gestionar d’una forma pro hàbil i així poder gestionar en un futur més o menys  immediat  una situació tan complicada com la que ens hem trobat finalment.

Un posicionament públic que ens ha portat a posar en un segon pla  un dels objectius fundacionals i estratègics de l’organització com és la consecució d'una República catalana independent.

Jo no tinc la bola de vidre per a veure que ens depararà el futur i les conseqüències de les decisions preses. En qualsevol cas i com va dir el “compañero” Fidel  esperem que “la història ens absolgui” per la decisió adoptada. En qualsevol cas avui no posaria la ma al foc que siguem absolts.


Salut i bon camí.